Limoncellotartelettes met walnoten
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Strooi de bloem, amandelmeel, suiker, citroenzeste en het zout in een kom. Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en voeg toe. Kneed nu alle ingrediënten met de hand of in een keukenmachine door elkaar. Kluts het ei even los met een vork en voeg het toe aan het deeg. Blijf een paar minuten kneden totdat het een samenhangend deeg is (als het niet meer aan je vingers blijft plakken). Mocht het te nat zijn, voeg dan wat bloem toe.
Maak van het deeg een bal, verpak deze in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast en kneed nog even door. Bedek het werkblad met wat bloem, strooi ook wat bloem over je deegroller. Druk de deegbal plat en rol gelijkmatig uit tot hij een dikte van ongeveer ½ centimeter heeft gekregen. Vet de tartelette- of taartvorm in en strooi er een beetje gezeefde bloem over. Verdeel het deeg gelijkmatig op de bodem en tot aan de rand. Leg de keramische bakbonen of rijst op bakpapier in de vorm. Zet de tartelettes 15 minuten in de oven om ze blind te bakken, en vervolgens nog 5 minuten zonder bonen, zodat ook de binnenkant bruin en krokant wordt.