Linzensalade met worst
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de ui. Was de bospenen en snijd ze in plakjes. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Snijd de chipolata worstjes in stukken.
Verhit de olijfolie en bak er de worstjes ca. 4 minuten op hoog vuur in. Voeg de ui en de wortel toe en fruit nog ca. 4 minuten. Voeg de linzen, de tijm en de bouillon toe. Breng op laag vuur aan de kook en kook de linzen in ca. 20 minuten rustig beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de linzen van het vuur en spreid ze uit op een schaal. Giet eventueel overgebleven kookvocht af. Snijd de rode bieten in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Meng de biet en de lente-ui door de linzen en breng het geheel nogmaals op smaak met zout, peper en rodewijnazijn. Lekker met brood en salade.