Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Linzensalade met worst

Linzensalade met worst

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Was de bospenen en snijd ze in plakjes. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Snijd de chipolata worstjes in stukken.

  2. Verhit de olijfolie en bak er de worstjes ca. 4 minuten op hoog vuur in. Voeg de ui en de wortel toe en fruit nog ca. 4 minuten. Voeg de linzen, de tijm en de bouillon toe. Breng op laag vuur aan de kook en kook de linzen in ca. 20 minuten rustig beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Neem de linzen van het vuur en spreid ze uit op een schaal. Giet eventueel overgebleven kookvocht af. Snijd de rode bieten in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Meng de biet en de lente-ui door de linzen en breng het geheel nogmaals op smaak met zout, peper en rodewijnazijn. Lekker met brood en salade.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)