Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
livar hotdog hotdogdag

Livar ‘hotdog’ met coleslaw

  • Uitdagend

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Hotdogs zijn nergens zo lekker als op de Maxwell Street Market in Chicago en je moet dan ook niet raar opkijken als een lokale bewoner je ervan probeert te overtuigen dat het wereldberoemde broodje daar vandaan komt. Wij gingen aan de slag met onze eigen variant op de ‘hotdog’, met varkensworst van Livar, coleslaw en ketchup.

Bereiding

  1. Pel voor de coleslaw de rode ui en snijd hem in ringen. Was de appel. Rasp de appel en de spitskool grof. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de spitskool met de appel, de ui, de paprika, het paprikapoeder, de mayonaise en de azijn. Kneed goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 15 minuten intrekken.

  2. Rooster de worstjes ca. 8-10 minuten rondom op de barbecue of in een grillpan. Snijd de pistoletjes horizontaal door en rooster ze kort mee. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie grof en meng hem door de coleslaw.

  3. Verdeel de coleslaw over de onderste broodhelft en leg er de worstjes op. Leg de bovenste broodhelft erop. Serveer de hotdogs eventueel met ketchup of een andere saus.

foto: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)