Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Loaded fries

Loaded fries

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Wat als je afhaalgerechten niet hoefde af te halen en je ze gewoon lekker thuis kon maken? Nou, dat kan, met dit recept. Kun jij lekker binnen blijven.

Bereiding

  1. Doe de ui, het limoensap en een snuf zout in een glazen of stenen kom en laat ca. 20 minuten trekken. In de koelkast blijft de ui 5 dagen goed.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Leg de friet in een enkele laag op een grote bakplaat, besprenkel met een flinke snuf cajunkruiden en bak ca. 10 minuten. Draai de friet na ca. 5 minuten om. Ze moeten gaar zijn, maar nog niet helemaal bruin.

  3. Knijp het worstvlees boven een koekenpan uit de velletjes en voeg 2 tl cajunkruiden toe. Bak in 4-6 minuten gaar en goudbruin op middelhoog vuur. Druk het vlees tijdens het bakken met een houten lepel uit elkaar.

  4. Neem de friet uit de oven en bestrooi met de worst en de kaas. Zet nog ca. 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en de friet goudgeel en krokant is.

  5. Bestrooi met de tomaat, de zure room, de jalapeños, de ingelegde ui en de korianderblaadjes en serveer.

Per portie (6): 415 kcal | 32 g koolhydraten | 15 g eiwit | 24 g vet

Receptuur: Cassie Best, Tiffany Chang & Roopa Gulati Fotografie: Mike English

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)