Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Loaded halloumiburger

Loaded halloumiburger

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

In een burger, aan een spies en zelfs in loempia’s. Deze heerlijke Cypriotische grillkaas is een echte alleskunner.

Bereiding

  1. Doe de polenta en het ei elk apart in een diep bord. Bestrooi de plakken halloumi met zwarte peper en oregano en haal de plakken achtereenvolgens door het ei en de polenta, klop het teveel aan polenta eraf.

  2. Bereid de Franse frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de plakken halloumi aan beide kanten goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de burgerbroodjes en rooster ze op de snijkant kort in een droge koekenpan.

  3. Bestrijk de onderste broodjeshelften met de mayonaise, beleg met de sla, de halloumi, de uienringen en een flinke hand van de krokant gebakken frietjes. Maak af met chilisaus naar smaak, leg de andere helft van de broodjes erbovenop en druk goed aan. Serveer er de rest van de frietjes bij.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto's: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)