Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Loaded Mexican fries

Loaded Mexican fries

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Een lekker Mexicaans frietje of een goedgevulde empanada? Met deze hapjes open jij deze zomer je eigen foodtruck in je straat. Op en top Mexicaans streetfood!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Een lekker Mexicaans frietje of een goedgevulde empanada? Met deze hapjes open jij deze zomer je eigen foodtruck in je straat. Op en top Mexicaans streetfood!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor en bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Smelt intussen de boter in een koekenpan, voeg de zwarte bonen en de mais toe en bak ca. 5 minuten op laag vuur. Roer de gedroogde kruiden en specerijen erdoorheen en haal de pan van het vuur.

  3. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees fijn met een vork en breng op smaak met het limoensap, de koriander, zout en peper.

  4. Verdeel de gebakken friet over twee kommen of mandjes en schep het gekruide bonen-maismengsel erop. Bestrooi met de feta, de tomaten en de rode ui. Maak af met de salsa, de avocado, de zure room, de jalapeño en de korianderblaadjes

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)