Bereiding

  1. Verwarm de oven voor en bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Smelt intussen de boter in een koekenpan, voeg de zwarte bonen en de mais toe en bak ca. 5 minuten op laag vuur. Roer de gedroogde kruiden en specerijen erdoorheen en haal de pan van het vuur.
  3. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees fijn met een vork en breng op smaak met het limoensap, de koriander, zout en peper.
  4. Verdeel de gebakken friet over twee kommen of mandjes en schep het gekruide bonen-maismengsel erop. Bestrooi met de feta, de tomaten en de rode ui. Maak af met de salsa, de avocado, de zure room, de jalapeño en de korianderblaadjes

*Wil je koken zonder vlees en vis én zonder dierlijk stremsel? Kies dan bij de feta voor een vegetarische variant waarbij microbieel stremsel is gebruikt.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren