Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Cover voor Lomo en adobo

Lomo en adobo

  • Uitdagend

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de knoflook. Stamp in een vijzel de knoflook, de oregano, de kruidnagels en het kaneelstokje fijn. Voeg het paprikapoeder, het chilipoeder, de olijfolie en het citroensap toe.

  2. Snijd het vlees in plakken van ca. 1 cm dik. Breng het vlees krachtig op smaak met zout en peper. Leg het vlees in een diepe schaal en schenk er de adobomarinade overheen. Meng het vlees goed met de marinade. Dek het geheel af met vershoudfolie en zet 24 uur in de koelkast.

  3. Neem de plakken vlees uit de marinade en laat ze kort uitlekken. Verhit de olie in een ruime pan en bak de plakken varkensfilet ca. 4 minuten per zijde. Lekker met friet.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Lees verder onder de advertentie