Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Lomo en adobo

Lomo en adobo

  • Uitdagend

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de knoflook. Stamp in een vijzel de knoflook, de oregano, de kruidnagels en het kaneelstokje fijn. Voeg het paprikapoeder, het chilipoeder, de olijfolie en het citroensap toe.

  2. Snijd het vlees in plakken van ca. 1 cm dik. Breng het vlees krachtig op smaak met zout en peper. Leg het vlees in een diepe schaal en schenk er de adobomarinade overheen. Meng het vlees goed met de marinade. Dek het geheel af met vershoudfolie en zet 24 uur in de koelkast.

  3. Neem de plakken vlees uit de marinade en laat ze kort uitlekken. Verhit de olie in een ruime pan en bak de plakken varkensfilet ca. 4 minuten per zijde. Lekker met friet.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)