Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Snijd het vlees in met een scherp mes en stop de stukjes knoflook in de insneden. Wrijf de bovenkant van het vlees in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit wat olijfolie in een ovenvaste pan en bak het vlees in de olie tot het een mooie donkerbruine kleur heeft. Haal het vlees uit de pan en doe de uien met een snufje zout in de pan. Bak tot de ui zacht en goudbruin is. Schenk het bier in de pan en breng tegen de kook aan. Voeg het vlees, de laurier en de peperkorrels toe en zet de pan afgedekt ca. 3 uur in de oven.
  3. Haal het vlees uit de pan en snijd eventueel vet eraf. Laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur en zet het ca. 2 uur in de koelkast – dit maakt het makkelijker om te snijden. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakken. Zeef de jus en warm hem op laag vuur op.
  4. Verwarm de pistoletjes in de oven op lage stand. Halveer de pistoletjes en besmeer de onderste helft van het brood met mosterd. Warm het vlees een paar minuten op in de jus en verdeel het vlees over het brood. Maak af met de emmentaler. Serveer de overige jus erbij – lekker om het brood nog eens in te dippen.

Per stuk: ca. 400 kcal
35 g eiwit 17 g vet 22 g koolhydraten

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Jennifer Joyce