Luchtige frambozensorbet
Uitdagend
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de frambozen voorzichtig en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de frambozen op een bord en zet ze in de diepvries tot ze half bevroren zijn.
Breng 75 ml water met de suiker aan de kook. Laat de siroop inkoken tot een temperatuur van 119°C is bereikt. Klop ondertussen de eiwitten in een vetvrije kom stijf en voeg al kloppend de poedersuiker toe. Giet al kloppend de hete siroop in een dun straaltje bij het eiwit. Klop het eiwitschuim tot het helemaal afgekoeld is.
Neem de bevroren frambozen uit de diepvries en pureer ze helemaal fijn. Spatel het eiwitschuim door de frambozenpuree en verdeel het mengsel over glazen. Zet de glazen nog ca. 3 uur in de diepvries. Garneer eventueel met frambozen.