Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Luchtige frambozensorbet

Luchtige frambozensorbet

  • Uitdagend

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de frambozen voorzichtig en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de frambozen op een bord en zet ze in de diepvries tot ze half bevroren zijn.

  2. Breng 75 ml water met de suiker aan de kook. Laat de siroop inkoken tot een temperatuur van 119°C is bereikt. Klop ondertussen de eiwitten in een vetvrije kom stijf en voeg al kloppend de poedersuiker toe. Giet al kloppend de hete siroop in een dun straaltje bij het eiwit. Klop het eiwitschuim tot het helemaal afgekoeld is.

  3. Neem de bevroren frambozen uit de diepvries en pureer ze helemaal fijn. Spatel het eiwitschuim door de frambozenpuree en verdeel het mengsel over glazen. Zet de glazen nog ca. 3 uur in de diepvries. Garneer eventueel met frambozen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)