Zelfgemaakte kimchi
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Los 2 el zout op in een kom met water. Snijd de halve Chinese kool in 4 langwerpige parten. Leg de parten in het water met een gewicht erop zodat ze onderstaan en laat ca. 2 uur staan. Giet de Chinese kool af en wrijf de parten tussen de bladeren goed in met 50 g grof zeezout. Laat ze in de kom nog ca. 4 uur staan.
Schil de daikon (rettich) en snijd hem in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en hak hem fijn. Snijd de lente-ui in ringen. Doe de voorbereide ingrediënten in een kom en meng er zorgvuldig 1 tl suiker, 60 ml water, het chilipoeder en de vissaus doorheen.
Spoel de Chinese kool meerdere malen goed af onder de kraan. Snijd hem indien gewenst in kleinere stukken. Meng het pittige mengsel gelijkmatig door de koolbladeren en doe het geheel in een weckpot. Sluit de pot af en laat hem 1 dag op kamertemperatuur op een donkere plek staan. Zet de pot daarna 2-4 dagen in de koelkast voor gebruik. Je kunt de kimchi ongeveer een maand bewaren in de koelkast.