Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
ma'amoul cookies

Ma'amoul cookies uit Neni's Tel Aviv

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 30

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng voor het deeg de droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine, gebruik de platte menghaak. Snij roomboter in blokjes en roer deze erdoorheen totdat het deed zanderig is.
    Voeg het ei toe en roer het geheel glad. Kneed het deeg een paar min. met de hand, wikkel het dan in vershoudfolie en laat het ten minste één uur of een hele nacht in de koelkast staan.

  2. Rol het deeg 2 mm dun uit op een met bloem bestrooide ondergrond en snij het in twee even grote rechthoeken. Leg de deegplakken op bakpapier en zet ze dan nog eens 30 min. in de koelkast.

  3. Doe ondertussen voor de vulling alle ingrediënten behalve de dadelpasta in een keukenmachine en vermaal deze grof. Laat in een pannetje de dadelpasta met 3 eetlepels water langzaam
    opwarmen, totdat deze vloeibaar wordt.

  4. Verwarm de oven voor op 170°C (hete lucht). Bestrijk de plakken deeg elk met de helft van de warme dadelpasta. Bestrooi elke plak deeg met de helft van het notenkruidenmengsel. Rol het deeg met de vulling vanaf de lange kant op tot een rol. Snij de rol dwars op de lengte een beetje in: elke centimeter een inkeping. Bak de deegrollen in de oven in 20 min. lichtbruin. Haal ze eruit en laat ze even afkoelen. Snij ze vervolgens bij de inkepingen in schijven en bestrooi ze met poedersuiker.

Dit recept komt uit het boek Neni's Tel Aviv.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)