Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
wintergerechten

Mac & cheese met paddenstoelen

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de belegen kaas en de parmezaan.

  2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Verhit de olie in een koekenpan en bak er de paddenstoelen in ca. 5 minuten bruin in. Breng ze op smaak met zout en peper. Snijd de gegrilde paprika’s in reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit de boter in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in. Voeg de bloem toe en fruit kort mee. Blus af met de melk en breng al roerend aan de kook. Roer de geraspte kaas erdoorheen en laat hem smelten. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)