Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de belegen kaas en de parmezaan.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Verhit de olie in een koekenpan en bak er de paddenstoelen in ca. 5 minuten bruin in. Breng ze op smaak met zout en peper. Snijd de gegrilde paprika’s in reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit de boter in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in. Voeg de bloem toe en fruit kort mee. Blus af met de melk en breng al roerend aan de kook. Roer de geraspte kaas erdoorheen en laat hem smelten. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Meng de pasta met de kaassaus, de paddenstoelen, de gegrilde paprika en de lente-ui. Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de panko. Bak de mac & cheese ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie