Mac ’n’ cheese met Raclette du Valais AOP
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de macaroni in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat goed uitlekken en zet apart.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Laat de boter smelten in een ruime pan en roer er de bloem en het paprikapoeder doorheen. Gaar de roux nog 3 minuten op matig vuur. Neem van het vuur en laat kort afkoelen. Voeg al roerend met een garde beetje bij beetje de bouillon toe zodat je geen klontjes krijgt. Breng al roerend rustig aan de kook en kook enkele minuten tot de saus dikker wordt. Neem van het vuur en roer er de helft van de geraspte kaas doorheen.
Meng de gekookte macaroni, de ham en de paprikablokjes met de kaassaus. Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi er de rest van de kaas overheen. Bak ca. 25 minuten in de oven tot er een mooie, goudbruine korst ontstaat.