Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Mac ’n’ cheese met Raclette du Valais AOP

Mac ’n’ cheese met Raclette du Valais AOP

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Hou je ook zo van mac ‘n’ cheese? Probeer dan eens deze onweerstaanbare variant met Raclette du Valais AOP. Door de kaas geraspt toe te voegen smelt deze helemaal door de saus heen zodat elke hap extra cheesy is!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Hou je ook zo van mac ‘n’ cheese? Probeer dan eens deze onweerstaanbare variant met Raclette du Valais AOP. Door de kaas geraspt toe te voegen smelt deze helemaal door de saus heen zodat elke hap extra cheesy is!

Bereiding

  1. Kook de macaroni in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat goed uitlekken en zet apart.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Laat de boter smelten in een ruime pan en roer er de bloem en het paprikapoeder doorheen. Gaar de roux nog 3 minuten op matig vuur. Neem van het vuur en laat kort afkoelen. Voeg al roerend met een garde beetje bij beetje de bouillon toe zodat je geen klontjes krijgt. Breng al roerend rustig aan de kook en kook enkele minuten tot de saus dikker wordt. Neem van het vuur en roer er de helft van de geraspte kaas doorheen.

  3. Meng de gekookte macaroni, de ham en de paprikablokjes met de kaassaus. Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi er de rest van de kaas overheen. Bak ca. 25 minuten in de oven tot er een mooie, goudbruine korst ontstaat.

Per portie: 689 kcal | 57 g koolhydraten | 36 g eiwit | 34 g vet

Receptuur en foto’s: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!