Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Madeleines met earl grey en yoghurt

Madeleines met earl grey en yoghurt

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Benodigdheden

  • madeleinevorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Vet een madeleinevorm met 12 holtes goed in met boter. Doe de boter en de earl grey in een magnetronbestendige kom en smelt in 15-20 seconden in de magnetron. Laat ca. 10 minuten afkoelen.

  2. Klop met een handmixer het ei, de honing en de suiker in ca. 1 minuut licht en luchtig. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snufje zout erboven en roer de earl-greyboter erdoorheen. Roer de yoghurt en de citroenschil erdoorheen en vul de holtes van de bakvorm met het beslag. Je houdt misschien beslag over – bak hier dan na de eerste ronde meer madeleines van.

  3. Bak 8-10 minuten in de oven, tot de madeleines goudgeel en gerezen zijn. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm en stort ze voorzichtig op een rooster. Bestuif met wat poederuiker en eet ze warm met een kopje earl grey.

Per stuk (15): 94 kcal | 11 g koolhydraten | 2 g eiwit | 5 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Linzi Pucino Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Phil Mundy

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (1 stem)