Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Maïsbrood met garnalen

Maïsbrood met garnalen

  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor het maïsbrood

Bereiding

  1. 1. Rooster voor het maïsbrood het maïsmeel in een pan op laag vuur goudbruin. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).

  2. 2. Doe de reuzel in een ovenbestendige bakpan (ca. 23 cm Ø) en zet 10 minuten in de oven om te smelten. Meng het maïsmeel met het bakpoeder, de suiker, de eieren, de karnemelk en de boter.

  3. 3. Neem de pan uit de oven. Giet het beslag in de pan (het moet zo heet zijn dat het sist). Zet terug in de oven en bak ca. 20 minuten tot het maïsbrood goudbruin en gaar is. Neem uit de oven, giet de ahornsiroop eroverheen en laat rusten.

  4. 4. Kook de maïskolven ca. 5 minuten in gezouten water en laat goed uitlekken. Bak de kolven in wat olie rondom goudbruin. Laat kort afkoelen en snijd dan met een mes de korrels van de kolven.

  5. 5. Verhit 2 el olijfolie in een bakpan en bak er de garnalen in tot ze roze kleuren. Draai ze om en voeg de boter toe. Laat de boter bruin worden. Neem de garnalen uit de pan en houd ze apart. Voeg de ui en de knoflook toe en roer goed. Voeg na 3-4 minuten de paprika, de tomaten, de rode peper en de tabasco toe. Leg de garnalen samen met de maïskorrels terug in de pan. Maak de saus af met het citroensap en de helft van de peterselie.

  6. 6. Serveer het maïsbrood in de pan en serveer met de garnalen en de saus. Maak af met de overige peterselie en de citroenschil.

Per portie: 814 kcal | 84 g koolhydraten | 19 g eiwit | 43 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)