Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Maiscustardtaartje

Maiscustardtaartje

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de bloem, het maismeel, de boter, de suiker en 1 tl zout in een grote kom en wrijf met je vingers tot een mengsel dat op broodkruim lijkt. Voeg 50-100 ml water beetje bij beetje toe tot je een deeg hebt.

  2. Vet een quiche- of springvorm (23 cm Ø) in met boter. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot het iets groter is dan de diameter van de vorm en ongeveer 2 mm dik. Wikkel het deeg losjes om de deegroller en rol het uit in de vorm. Druk het deeg voorzichtig in de bodem en tegen de randen van de vorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet ca. 30 minuten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Verfrommel een stuk bakpapier, leg het op de taartbodem, vul met bakbonen of ongekookte rijst en druk een beetje aan. Bak ca. 15 minuten, haal de bakbonen en het bakpapier eruit en bak nog ca. 10 minuten, tot de taartbodem lichtgoudbruin is. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  4. Doe voor de custard de mais in een brede pan met een dikke bodem en bak ca. 6 minuten op middelhoog vuur, tot de mais geroosterd ruikt. Voeg de boter toe en zet het vuur wat lager. Voeg na ca. 5 minuten, of wanneer de boter nootachtig begint te ruiken, 3 el suiker toe en blijf roeren. Roer na een paar minuten de melk erdoorheen en neem de pan van het vuur. Laat even afkoelen. Klop in een kom de eidooiers met 75 g suiker lichtgeel en romig.

  5. Doe het maismengsel in een keukenmachine en maal glad. Druk het door een zeef in een grote kom en gooi de maisvelletjes in de zeef weg. Je moet de mais misschien in twee porties zeven.

  6. Voeg het nog hete maismengsel langzaam toe aan het eimengsel terwijl je continu klopt. Roer de vanille en de crème fraîche er kort doorheen – klop niet te lang, omdat er dan luchtbelletjes in de custard kunnen komen.

  7. Schenk de custard in de afkoelde taartbodem en bak 25-35 minuten tot de custard gestold is en in het midden nog een beetje wiebelt. Rasp er flink wat nootmuskaat overheen en laat helemaal afkoelen voor je het taartje aansnijdt. Serveer eventueel met wat extra crème fraîche.

Per portie: 668 kcal | 54 g koolhydraten | 9 g eiwit | 45 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Melissa Thompson Foto’s: Louise Hagger Styling: Max Robinson Foodstyling: Phil Mundy

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)