Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Maisfritters

Maisfritters

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 18

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng het bakmeel, het bakpoeder, het paprikapoeder en de melk in een grote kom. Klop het ei erdoorheen en roer de mais, de lenteui, de bieslook, de peterselie, 1 tl zout en wat versgemalen zwarte peper erdoorheen.

  2. Verhit 1 cm olie in een koekenpan op middelhoog vuur tot een klein beetje van het frittermengsel sist als het erin glij dt. Als je grotere fritters wil maken, doe dan steeds 2 volle el van het mengsel met de klok mee in de pan (zo kun je onthouden in welke volgorde je de fritters in de pan hebt gedaan en kun je ze in de juiste volgorde omdraaien). Als je kleinere fritters wil maken doe je hetzelfde, maar dan met steeds 1 volle el van het mengsel.

  3. Draai na ca. 2 minuten de fritters in de juiste volgorde om. Bak nog ca. 2 minuten en draai de fritters af en toe om, zodat beide kanten even gaar worden. De gare fritters moeten donkergoudbruin zijn met krokante stukjes mais aan de randjes – wees voorzichtig: de maiskorrels kunnen tijdens het bakken openbarsten. Leg de fritters op een rooster en dep met keukenpapier de olie eraf. Serveer direct met wat lente-ui eroverheen.

Per portie: 88 kcal | 9 g koolhydraten | 3 g eiwit | 4 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Melissa Thompson Foto’s: Louise Hagger Styling: Max Robinson Foodstyling: Phil Mundy

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)