Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vrijheidssoep

Maissoep met kokos en zoete aardappel (de Vrijheidssoep van 2023)

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

De Vrijheidssoep is een makkelijke en smaakvolle soep die perfect is om met anderen te delen en het gesprek over vrijheid op gang te brengen. Het recept voor de soep wisselt jaarlijks en dit jaar deelt London Loy zijn recept voor een maissoep met kokos en zoete aardappel.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in de pan. Fruit de sjalotjes 5 minuten en voeg desgewenst het fijngehakte teentje knoflook toe, fruit 1 minuut mee. Doe de zoete aardappelen, mais, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en kurkumapoeder erbij. Bak dit mengsel in ongeveer 8 minuten. Af en toe even omroeren.

  2. Voeg het water en de kokosmelk toe. Het zout mag er ook bij. Roer alles even door. Laat de soep 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.

  3. Check na 10 minuten of de mais en zoete aardappelen beetgaar zijn. Is dat het geval, haal er dan zes flinke eetlepels uit en zet apart. Dit wordt straks als garnituur gebruikt.

  4. Roer op ‘t laatst het limoensap door de soep. Haal de pan van het vuur. Maal de soep fijn met een staafmixer. Wil je een grove structuur in je soep, dan hoef je de soep niet te zeven; wil je de  soep fluweelzacht (wat echt lekker is), zeef dan de soep. Druk met de bolle kant van een soeplepel de soep door de zeef.

  5. Vind je de soep wat te dun, voeg dan een klein beetje maizena toe. Maar liever niet.

  6. Serveer de soep in je favoriete kom en garneer met de apart gezette mais en zoete aardappel, peterselie en gefrituurde uitjes. Voeg naar keuze geraspte kokos, wat limoenrasp of krokante chili in olie toe

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (1 stem)