Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
maissoep met hamreepjes en rode ui

Maïssoep met hamreepjes en rode ui

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Wrijf de maïskolven in met 1 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Leg de maïskolven op een bakplaat en rooster ze ca. 20 minuten in de oven.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een grote pan en fruit er de ui, de knoflook en het chilipoeder ca. 4 minuten in. Neem de maïs uit de oven en snijd de korrels van de kolf.

  3. Voeg de maïs, de slagroom, ca. 750 ml water en het bouillonblokje toe aan de gefruite ui. Breng aan de kook en laat ca. 2 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep grof met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

  4. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak de blaadjes grof. Serveer de soep in kommen en strooi er de rode ui, de hamreepjes en de peterselie overheen. Bedruppel met 1 el olijfolie.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)