Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Makkelijke empanada's met tonijn en zongedroogde tomaat

Makkelijke empanada’s met tonijn en zongedroogde tomaat

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Deze empanada's zijn zo makkelijk te maken dat ze al binnen een halfuurtje op tafel staan. Ze zijn heerlijk om te delen, al hoeft dat natuurlijk niet. We don’t judge.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
8

Ingrediënten

Voor de vulling

Benodigdheden

  • bakpapier
Deze empanada's zijn zo makkelijk te maken dat ze al binnen een halfuurtje op tafel staan. Ze zijn heerlijk om te delen, al hoeft dat natuurlijk niet. We don’t judge.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de vulling en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  2. Laat het bladerdeeg ontdooien, maar ga er mee aan de slag als het nog goed koud is; dat werkt veel makkelijker. Verdeel de vulling over de velletjes bladerdeeg. Vouw het deeg over de vulling heen en druk de randen goed op elkaar. Maak er een patroon in met een vork of de achterkant van een mes.

  3. Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met wat eidooier. Bak de empanada’s in ca. 20 minuten goudbruin en krokant in de oven. Serveer met een lekkere hot sauce naar keuze.

Per portie: 394 kcal | 31 g koolhydraten | 11 g eiwit | 24 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (3 stemmen)