Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Makreel met caponata

Makreel met caponata

  • Eenvoudig

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de groenten grof. Doe hetzelfde met de peterselie. Bestrooi de makreelfilets. met zout en peper.

  2. Bak de aubergine 2 minuten in 3 el olie boven hoog vuur. Doe de bleekselderij en de rode ui bij de aubergine. Blus af met de azijn en doe er de suiker bij. Laat even verdampen en voeg dan de tomaten toe. Laat nog 5-10 minuten sudderen. Voeg voor het serveren de peterselie toe.

  3. Bak de vis met het vel naar boven in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3) 6-8 minuten. Breng alles op smaak met zout en peper.

Per portie: 291 kcal | 5 g koolhydraten | 9 g eiwit | 27 g vet

Foto’s: iStockphoto.com; Stephan van Raay (F&L)

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!