Makreel met ketjap en limoen-coleslaw
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de ketjap met de mirin en de chilivlokken en schenk dit over de makreelfilets. Laat ca. 30 minuten marineren. Draai de filets halverwege om.
Doe intussen de rijst in een kom, schenk er koud water bij en roer wat met je handen zodat het zetmeel vrij komt. Giet af en herhaal nog een paar keer tot het water dat wegloopt helder is. Doe de rijst in een pan met 240 ml koud water en een snufje zout en breng aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur laag en kook de rijst ca. 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt ca. 10 minuten uitdampen.
Meng de kool met het limoensap, de gember en wat zout en peper in een kom en bestrooi met het sesamzaad.
Zet de grillfunctie van de oven aan op de hoogste stand. Haal de visfilets uit de marinade en leg ze met de huid naar boven op een bakplaat. Gril de vis 3-4 minuten in de oven tot de huid knapperig is. Serveer de vis met de coleslaw en de rijst.