Mango-ijs met kardemom-kokosvlokken
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Bekleed een hoge bakvorm (23×13 cm) met bakpapier en laat wat papier over de randen hangen. Klop de slagroom en de gecondenseerde melk in een grote kom door elkaar. Voeg de mangopulp en het melkpoeder toe en klop tot het mengsel glad en wat dikker is. Schenk in de bakvorm en zet minimaal 5 uur, maar liefst een nacht, in de diepvries. In de diepvries blijft het ijs tot twee maanden goed.
Verwarm voor de kardemom-kokosvlokken de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Verdeel de kokosvlokken over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de ahornsiroop, de gemalen kardemomzaadjes en de zeezoutvlokken. Schep alles met een spatel goed om en bak in ca. 8 minuten goudkleurig in de oven. Laat helemaal afkoelen op de bakplaat. In een luchtdichte bak blijven de kokosvlokken een week goed.
Neem het ijs ca. 15 minuten voor het serveren uit de diepvries. Neem het ijs met behulp van het overhangende bakpapier uit de bakvorm en storm het op een serveer schaal. Trek het bakpapier eraf. Bestrooi het de kokosvlokken, snijd in dikke plakken en serveer.