Bereiding

Mapo tofu is een van de bekendste gerechten uit Sichuan. De Toban Djan – een pasta gemaakt van gefermenteerde bonen, chilipepers en zout – is een echte gamechanger in dit gerecht.

  1. Doe de tofu in een kom en giet er water overheen dat net van de kook af is. Voeg een snuf zout toe en laat wellen, terwijl je de saus bereidt.
  2. Verhit de olie in een wok op hoog vuur tot hij begint te dampen en bak er het gehakt in 4-5 minuten knapperig in. Zet het vuur lager, voeg de knoflook, de gember en de szechuanpeper toe en bak 2-3 minuten verder tot de aroma’s vrij komen. Voeg de chili-bonenpasta toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de rijstwijn en de bouillon. Voeg ¾ van de lente-ui en de tofu (zonder het weekwater) toe en breng alles aan de kook. Kook ca. 5 minuten.
  3. Roer de maizena met 1 el koud water glad en voeg dit al roerend toe aan de pan. Kook 2-3 minuten verder tot de saus ingedikt is. Breng op smaak met de suiker en de chiliolie. Verdeel alles over 4 kommen en garneer met de overige lente-ui. Lekker met rijst.

Per portie: ca. 581 kcal
38 g eiwit | 36 g vet | 24 g koolhydraten