Mapo tofu
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Dep de tofu droog en snijd hem in blokjes van 1,5 cm. Doe de blokjes in een kom en giet er genoeg heet water overheen zodat de tofu onderstaat. Laat staan tot gebruik.
Verhit een wok tot zeer heet en giet er de olie in. Bak er het gehakt knapperig in. Haal het gehakt met een schuimspaan uit de pan zodat de olie in de pan achterblijft.
Fruit de chilibonenpasta enkele minuten in de hete olie tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de zwarte bonen, de gember en de knofl ook toe en fruit nog 1 minuut. Schenk de sojasaus en 200 ml water erbij en breng aan de kook.
Roer de maizena met 1 el koud water glad en schenk het mengsel in de wok. Giet de tofu af en voeg hem toe aan de saus. Doe de lente-ui en het gehakt erbij en meng alles door elkaar.
Voeg de chiliolie toe en bestrooi met de peperkorrels. Serveer met de rijst.