Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Marokkaanse lamsstoof van de bbqMarokkaanse lamsstoof van de barbecue

Marokkaanse lamsstoof van de barbecue

  • Gemiddeld

  • ca. 5 uur bereidingstijdca. 5 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan voor indirecte bereiding op ca. 120 graden. Snijd zowel de tomaten als paprika in tweeën. Verwijder bij de paprika de zaadjes. Rook de paprika en tomaten gedurende 30 minuten met abrikozenhout. Mocht je dat niet hebben dan kan je ook appelhout gebruiken.

  2. Snijd ondertussen de rode uien, rode peper, gember, wortel en venkel in stukjes. Snijd ook de lamspoulet in blokjes en breng op smaak met wat zout en peper.

  3. Stook de barbecue nu iets op en plaats er een stoofpan (of Dutch oven) op. Zorg dat je de stoofpan even goed mee wordt verwarmd. Doe de olijfolie in de pan en bak de lamspoulet kort aan. Voeg vervolgens het gerookte paprikapoeder, de rode ui, rode peper, venkel, tijm, saffraan, wortel, kurkuma, komijn, ras el hanout, rozenharissa en gember toe. Voeg ook een kaneelstokje toe. Pers de knoflook uit boven de stoofpot. Bak alles even aan en blus af met de kalfsfond.

  4. Ontvel de gerookte tomaten en voeg toe aan de stoofpot. Snijd de gerookte paprika in stukjes en voeg ook toe. Zorg dat de barbecue weer op 120 graden staat en laat de stoofpot nu lekker langzaam stoven. Hoe langer hoe beter, maar houd in ieder geval vier uur aan om de lamspoulet lekker mals te krijgen.

  5. Voeg een uur voordat de stoofpot klaar is de kikkererwten, kalamataolijven en zongedroogde tomaten toe. Stoof dit nog een uurtje mee.

  6. Als de stoofpot klaar is kan je hem evt. even van het vuur afhalen. Zorg dat je een directe zone kan maken op je barbecue en stook weer wat op. Bak de merguez worstjes boven direct vuur gaar. Voeg de worstjes bij de stoofpot en verwarm het geheel nog even door als dat nodig is. Verwijder het kaneelstokje.

  7. Serveer met (parel)couscous en garneer met de verse koriander en geroosterde amandelen.

Receptuur: Tim van @receptenninja

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)