Romige marsepeinpudding met een zure mandarijnensaus
Eenvoudig
Advertentie
Bereiding
Splijt een dag van tevoren het vanillestokje en schraap het merg eruit. Breng de melk met ½ tl oranjebloesemwater en het vanillemerg aan de kook. Rasp de marsepein fijn. Roer als de melk kookt het griesmeel, de suiker en de marsepein erdoorheen. Kook in ca. 3 minuten op laag vuur tot een dikke pap.
Spoel een puddingvorm om met koud water en schenk de pap erin. Dek af met vershoudfolie. Laat afkoelen en zet minimaal 1 nacht in de koelkast.
Breng het mandarijnensap en ½ tl oranjebloesemwater met 3 el suiker, de kardemom en de pimentkorrels aan de kook en kook in tot 250-200 ml. Proef en breng eventueel verder op smaak met 1 el suiker. Maak een papje van maïzena en water en bind er de saus tot de gewenste dikte mee. Laat afkoelen en verwijder de specerijen.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin. Stort de pudding en bestrooi met het amandelschaafsel. Serveer met de saus. Garneer eventueel met een schijfje mandarijn.