Bereiding
- Splijt een dag van tevoren het vanillestokje en schraap het merg eruit. Breng de melk met ½ tl oranjebloesemwater en het vanillemerg aan de kook. Rasp de marsepein fijn. Roer als de melk kookt het griesmeel, de suiker en de marsepein erdoorheen. Kook in ca. 3 minuten op laag vuur tot een dikke pap.
- Spoel een puddingvorm om met koud water en schenk de pap erin. Dek af met vershoudfolie. Laat afkoelen en zet minimaal 1 nacht in de koelkast.
- Breng het mandarijnensap en ½ tl oranjebloesemwater met 3 el suiker, de kardemom en de pimentkorrels aan de kook en kook in tot 250-200 ml. Proef en breng eventueel verder op smaak met 1 el suiker. Maak een papje van maïzena en water en bind er de saus tot de gewenste dikte mee. Laat afkoelen en verwijder de specerijen.
- Rooster het amandelschaafsel goudbruin. Stort de pudding en bestrooi met het amandelschaafsel. Serveer met de saus. Garneer eventueel met een schijfje mandarijn.
Ingrediënten voor 1 puddingvorm (500 ml inhoud)
Recept: Anne Heesink & fotografie: Willem van Santen