Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Marshmallowcheesecake met frambozen

Marshmallowcheesecake met frambozen

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 7 uur wachttijdca. 7 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Eet jij marshmallows alleen maar bij het kampvuur? Na het proberen van dit recept niet meer. Want wist je dat je de Amerikaanse spekjes ook heel goed kan verwerken in zoet gebak? Deze heerlijke taart heeft een superluchtige topping. 
Tip
Vanille-extract is gemaakt van echte vanille. Verwar het dus niet met vanille-aroma, waaraan een chemische vanillesmaak is toegevoegd. Je kunt zelf vanille-extract maken door 100 ml wodka met 3 opengesneden vanillestokjes ca. 1 maand te laten staan. Je kunt in dit recept het vanille-extract ook vervangen door het merg van ½ vanillestokje.

Bereiding

  1. Smelt de boter en meng de verkruimelde biscuits er goed doorheen. Druk het mengsel in een wijd uitlopende taartvorm (22 cm Ø, ca. 3,5 cm h).

  2. Verhit de marshmallows en de melk in een pan op laag vuur tot de marshmallows gesmolten zijn. Blijf daarbij roeren zodat de marshmallow niet vastplakt en aanbrandt. Schep het mengsel in een kom en laat helemaal afkoelen.

  3. Klop intussen de roomkaas met de vanille glad. Klop de slagroom lobbig. Spatel het koude marshmallowmengsel door de roomkaas. Spatel de slagroom erdoorheen. Verdeel ¾ van de
    frambozen over de bodem van de taart. Schep de roomvulling er in een koepelvorm bovenop. Zet 1 nacht in de koelkast. Pureer de overige frambozen met het bewaarde sap, strijk door een zeef en serveer de taart met de frambozensaus.

Per portie: 710 kcal | 47 g koolhydraten | 6 g eiwit | 56 g vet

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliff Foto’s: Gareth Morgans Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Sal Henley

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)