Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Masala dosa – gevulde Indiase pannenkoeken

Masala dosa – gevulde Indiase pannenkoeken

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken

In een stoof, als basis voor de hummus of in een salade. Kikkererwten! Deze heerlijke en voedzame peulvrucht is een echte alleskunner.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat met de zonnebloemolie, het komijnpoeder en een snuf zout. Rooster de kikkererwten in ca. 20 minuten knapperig in de oven. Haal uit de oven en zet apart.

  2. Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ui, de knoflook, de gember en de rode peper 2 minuten. Voeg de courgette en de pompoen toe en roer de specerijen erdoorheen. Blus af met 50 ml water en gaar 10 minuten op laag vuur tot de groenten zacht en gaar zijn. Voeg de tomaten toe en verhit ze 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Meng de ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar tot een glad beslag. Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet met een pollepel wat beslag in de pan en beweeg de pan heen en weer om het beslag dun en gelijkmatig over de bodem van de pan te verdelen. Bak de pannenkoek in ca. 2 minuten per kant goudbruin. Bak op dezelfde wijze de overige pannenkoeken. Houd de gebakken pannenkoeken apart op een bord.

  4. Beleg de pannenkoeken met de groenten en de krokante kikkererwten. Garneer met de koriander of peterselie en een lepel mangochutney.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)