Bereiding

Niet alleen leuk voor de kleur, maar het groene theepoeder uit Japan is ook nog eens hartstikke gezond. Bovendien kun je nog veel meer dan alleen een latte, of iced matcha. Ga bijvoorbeeld eens voor een matcha cheesecake!

  1. Doe de biscuits in de diepvrieszak en rol de koekjes met een deegroller tot fijne kruimels. Smelt 100 g boter in de magnetron of au bainmarie en roer de koekkruimels er goed doorheen. Vet een springvorm (ca. 26 cm Ø) in met boter en verdeel het koekmengsel met de achterkant van een lepel over de bodem. Zet de vorm ca. 30 minuten in de koelkast.
  2. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng 175 ml water aan de kook en roer er 13 g matchatheepoeder doorheen. Laat afkoelen. Klop de slagroom stijf. Klop de roomkaas met de suiker romig. Breng 175 ml water aan de kook en neem van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend in het warme water op. Laat verder afkoelen.
  3. Roer de thee door het roomkaasmengsel. Roer de gelatine erdoorheen. Spatel de slagroom erdoorheen. Schenk het roommengsel in de vorm en zet afgedekt ca. 6 uur in de koelkast.
  4. Was de blauwe bessen en dep ze droog. Serveer de cheescake bestrooid met de blauwe bessen en een snufje matchatheepoeder.

Per portie: ca. 510 kcal
7 g eiwit | 7 g vet | 37 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp