Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
matcha crepe cake

Matcha crêpe cake

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Matcha heeft een sterke smaak, maar in kleine hoeveelheden gecombineerd met zoet krijg je een lekkere balans in een matcha crepe cake.
Zo maak je zelf verse custard
Verwarm 150 ml melk met het merg van 1⁄2 vanillestokje in een pannetje. Laat 5 minuten trekken. Roer 1 eidooier los met 1 el suiker en een snufje zout. Roer er 1⁄2 el bloem doorheen. Giet al roerend de warme melk bij het dooiermengsel en roer het geheel goed glad. Giet terug in de pan en verwarm al roerend rustig tot het net kookt en dik wordt. Neem van het vuur. Als je nu direct de crêpe-cake gaat maken, kun je nu de gelatine oplossen in de custard.

Bereiding

  1. Mix de eieren, de melk en 75 g boter met een handmixer romig. Meng in een andere kom de bloem, de suiker en 2 el matchapoeder en meng geleidelijk door het eimengsel. Zet het beslag ca. 15 minuten in de koelkast.

  2. Verhit een klontje boter in een crêpepan of een koekenpan. Giet een kleine portie beslag in de pan en draai de pan om het beslag uit te laten lopen tot een dunne crêpe. Bak tot de bovenkant van de crêpe droog is, draai de crêpe om en bak nog ca. 1 minuut. Herhaal met het andere beslag tot je 15 crêpes hebt. Stapel de crêpes op met vellen bakpapier ertussen en laat ze volledig afkoelen.

  3. Snijd met een glazen kom of grote uitsteekring gelijke ronde cirkels uit de crêpes. Week voor de vulling de gelatine in koud water. Verhit de custardpap op laag vuur. Knijp de gelatine uit en roer hem door de custard. Giet de custard door een zeef in een kom. Laat de custard volledig afkoelen.

  4. Klop de slagroom met het vanille-extract en de poedersuiker. Roer zodra de slagroom dik begint te worden de custard erdoorheen. Klop daarna eventueel nog even door – het doel is een dikke room die je goed uit kunt smeren over de crêpes.

  5. Leg een crêpe op een groot bord of een grote schaal en verdeel er wat van de custardroom overheen. Herhaal met de andere crêpes en de overige custardroom. Eindig met een laag custardroom. Zet de crêpe-cake ca. 2 uur in de koelkast. Snijd hem voor het serveren in punten en bestrooi met wat extra matchapoeder.

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)