Matcha crêpe cake
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Mix de eieren, de melk en 75 g boter met een handmixer romig. Meng in een andere kom de bloem, de suiker en 2 el matchapoeder en meng geleidelijk door het eimengsel. Zet het beslag ca. 15 minuten in de koelkast.
Verhit een klontje boter in een crêpepan of een koekenpan. Giet een kleine portie beslag in de pan en draai de pan om het beslag uit te laten lopen tot een dunne crêpe. Bak tot de bovenkant van de crêpe droog is, draai de crêpe om en bak nog ca. 1 minuut. Herhaal met het andere beslag tot je 15 crêpes hebt. Stapel de crêpes op met vellen bakpapier ertussen en laat ze volledig afkoelen.
Snijd met een glazen kom of grote uitsteekring gelijke ronde cirkels uit de crêpes. Week voor de vulling de gelatine in koud water. Verhit de custardpap op laag vuur. Knijp de gelatine uit en roer hem door de custard. Giet de custard door een zeef in een kom. Laat de custard volledig afkoelen.
Klop de slagroom met het vanille-extract en de poedersuiker. Roer zodra de slagroom dik begint te worden de custard erdoorheen. Klop daarna eventueel nog even door – het doel is een dikke room die je goed uit kunt smeren over de crêpes.
Leg een crêpe op een groot bord of een grote schaal en verdeel er wat van de custardroom overheen. Herhaal met de andere crêpes en de overige custardroom. Eindig met een laag custardroom. Zet de crêpe-cake ca. 2 uur in de koelkast. Snijd hem voor het serveren in punten en bestrooi met wat extra matchapoeder.