Matchablondie
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Ontvlies (indien nodig) de hazelnoten en rooster ze vervolgens. Crush daarna de hazelnoten met de platte kant van je mes, of doe ze in een theedoek en sla de theedoek een paar keer tegen je aanrecht aan.
Vet de bakvorm in en leg bakpapier over de bodem.
Smelt de boter au bain-marie, voeg dan de helft van de witte chocolade toe (100 g) en laat ook volledig smelten onder af en toe roeren.
Haal van het vuur en klop de basterdsuiker erdoorheen. Laat een beetje afkoelen en voeg dan al kloppend de eieren toe.
Vouw met een spatel bloem en matcha door het mengsel.
Voeg nu de tweede helft van de witte chocolade (100 g) toe, roer goed door. Het hoeft niet te smelten, dat doet het in de oven wel.
Voeg de geroosterde, gecrushte hazelnoten toe en roer goed door.
Doe het mengsel in de ingevette bakvorm. Bak de blondie 27 minuten (hou ondertussen goed in de gaten, iedere oven is immers een pietsie anders).
Steek er een prikker of mes in. Komt het er droog uit? Dan is je blondie readysteady! Laat de blondie afkoelen.
Smelt ondertussen de witte chocolade (30 g) au bain-marie. Versier de blondie nu met de witte chocolade, misokaramel en hazelnoten.