Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Melanzane alla menta (aubergines met munt)

Melanzane alla menta (aubergines met munt)

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 2 el olijfolie en bak er het broodkruim goudbruin in. Neem uit de pan en houd apart.

  2. Was de aubergines en snijd ze in kwarten. Snijd van ieder stuk in de lengte ca. 1 cm van het witte vruchtvlees. Snijd de aubergine in brede repen. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan en bak er de repen aubergine op hoog vuur 6-8 minuten in.

  3. Laat de aubergine uitlekken in een vergiet. Pel en snipper de knoflook. Was de munt, pluk de muntblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng de knoflook en de munt met 5 el olijfolie. Laat het mengsel ca. 5 minuten rusten.

  4. Besprenkel de aubergine met de balsamico en bestrooi met zout en peper. Meng de aubergine met de olijfolie en laat volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren met het gebakken broodkruim.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)