Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bakken met kerst: meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor de meringue

Voor de room

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 120°C / hetelucht: 100°C). Teken op een vel bakpapier met behulp van een glaasje of een rond uitsteekvormpje 24 cirkels (4 cm Ø). Draai het bakpapier om en bekleed een grote bakplaat ermee.

  2. Doe voor de meringue de eiwitten met het wijnsteenbakpoeder in een grote kom en klop met een elektrische mixer schuimig. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop verder tot de suiker opgelost is en er een stevige meringue is ontstaan. Vul de spuitzak met de meringue en spuit 24 rondjes op de bakplaat. Bak ca. 1 uur in de oven tot de meringues knapperig zijn. Zet de oven uit en laat de meringues volledig afkoelen in de oven – dit duurt ca. 1 uur.

  3. Klop voor de room de slagroom met de Baileys, de suiker en de vanillepasta tot stijve pieken. Bestrijk de platte kant van de meringue met de room en druk telkens twee meringues als een sandwich op elkaar. Bestrijk de balletjes rondom met de overige room, rol ze door de geschaafde chocolade en leg ze naast elkaar op een bord. Bewaar de truffels tot gebruik in de koelkast en serveer ze het liefst op dezelfde dag, anders wordt de meringue door de room zacht.

Per portie: 303 kcal | 26 g koolhydraten | 3 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan & Karen Thomas Styling: Alexander Breeze Illustraties: George Bletsis

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)