Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
meringuerol met witte chocolade en grapefruit

Meringuerol met witte chocolade en grapefruit

  • Gemiddeld

  • 12 minuten bereidingstijd12 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een keukenmachine. Voeg al kloppend geleidelijk 225 g kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en een glanzend schuim ontstaat.

  2. Spatel voorzichtig de azijn door het schuim. Zeef de maizena eroverheen en spatel voorzichtig door elkaar. Strijk het eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat uit. Bak de meringue ca. 30 minuten in de oven tot het schuim gaar maar nog wel zacht is.

  3. Hak intussen de chocolade fijn. Roer de mascarpone los en meng hem met de slagroom. Klop de mascarponeroom stijf en meng er de grapefruitcurd en de helft van de witte chocolade doorheen.

  4. Neem de meringue uit de oven en laat ca. 15 minuten afkoelen. Stort de plak voorzichtig omgekeerd op een met suiker bestrooide schone theedoek, zodat de onderkant boven komt te liggen. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de meringue.

  5. Strijk de mascarponeroom uit over het schuim en rol de meringue met behulp van de theedoek op tot een rol. Leg de rol voorzichtig op een schaal. Smelt de overige witte chocolade.

  6. Snijd de boven- en onderkant van de grapefruit en snijf de schil inclusief de witte huid met een scherp mesje van boven naar onder van het vruchtvlees. Halveer de grapefruit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Versier de rol met de gesmolten witte chocolade, de grapefruit, de gekonfijte citrusschillen en de pistachenoten. Zet ca. 30 minuten in de koelkast. Serveer de meringuerol binnen 2-3 uur, anders wordt het schuim te zacht.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)