Bereiding
Met dit zomerseweer wil je niet te lang in de keuken staan. Dit gerechtje is lekker snel klaar en smaakt heerlijk zomers. Gril de merguezworstjes op de barbecue en je tuinfeestje is compleet.
- Dop de tuinbonen en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Spoel de tuinbonen koud onder stromend water. Giet de tuinbonen af en dop ze dubbel (pel er beide vliesjes vanaf).
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.
- Verhit de olie en 1 el boter in een pan en bak er de worstjes rondom goudbruin in. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels en roer er 2 el boter, de melk, de crème fraîche en de mosterd doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de tuinbonen toe aan de worstjes en bak ze kort mee. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Dien de worstjes en de tuinbonen op met de puree.
TIP! Vervang de peterselie eventueel door munt: heerlijk fris!
Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie