Mexicaanse bonensoep van Myfoodblog
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit 1 el olijfolie in een grote, zwarte gietijzeren pan op middelhoog vuur. Fruit er de ui en de knoflook in tot ze glazig zijn. Voeg het paprikapoeder, het komijnzaad en het korianderpoeder toe en bak ca. 1 minuut. Voeg de bonen, de paprika, de tomatenblokjes, het limoensap en 1 l water toe en breng op smaak met een snufje zout. Doe het deksel op de pan en laat ca. 10 minuten op laag vuur doorgaren.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de wraps in 8 partjes en smeer in met de overige olijfolie. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 3 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Meng intussen voor de salsa de jalopeño, de rode ui, de trostomaat en de koriander. Meng het limoensap erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Pureer voor de guacamole de avocado, de tomaat, de knoflook en het limoensap met een snufje zout in een blender of met een staafmixer. Serveer de soep in kommen met een flinke dot guacamole en maak af met wat salsa. Geef de overige guacamole, de overige salsa en de tortillachips erbij.