Mexicaanse gegrilde babymais met bonenpuree en gerookte paprika
Gemiddeld
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Spoel een dag van tevoren de bonen onder koud stromend water en laat ze een nacht weken in koud water.
2. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en fruit er de knoflook, de fijngehakte rode peper, het koriander- en komijnzaad ca. 2 minuten op laag vuur in. Giet de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de bonen en de groentebouillon toe aan de pan. Breng rustig aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet het vuur laag. Kook de bonen 45-50 minuten tot ze helemaal zacht zijn.
3. Laat intussen de babymais uitlekken en dep de kolfjes goed droog met keukenpapier. Bedruip met wat olijfolie. Gril de maiskolfjes in een hete grillpan tot ze rondom mooi geblakerd zijn. Leg ze op een bord en bestrijk royaal met de zachte boter. Bestrooi met het gerooktepaprikapoeder, zout en peper.
4. Giet de bonen af maar bewaar het kookvocht. Pureer het bonenmengsel met een flinke scheut kookvocht in een keukenmachine. Strijk de bonenpuree uit op een warme schaal. Leg er de maiskolfjes op. Bestrooi met de rodepeperringetjes, de koriander en de bosui. Serveer er tortillachips en citroenpartjes bij.