Mexicaanse gehaktballen gevuld met kaas
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe het gehakt in een grote kom en meng de kaneel, de komijn en een flinke snuf zout en peper erdoorheen. Draai 8 grote ballen van het gehakt.
Meng 200 g mozzarella en 200 g cheddar door elkaar in een grote kom en druk het mengsel in je handen tot 8 balletjes. Druk een gehaktbal plat en leg een kaasballetje in het midden. Druk het gehakt rondom het kaasballetje aan zodat er weer een grote gehaktbal ontstaat, met een kaasballetje in het midden. Herhaal met de overige gehaktballen en kaasballetjes.
Doe de ancho-pepers in een kleine hittebestendige kom en giet er kokend water overheen. Laat ca. 15 minuten weken. Giet af, verwijder de stelen en de zaadlijsten en hak de pepers grof. Doe de pepers in een keukenmachine.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit er de ui met een snufje zout in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Doe het mengsel bij de pepers in de keukenmachine. Voeg ook de chipotlepasta, de tomaten, de chocolade, zout en peper toe en pureer alles glad.
Schenk de saus in een diepe ovenschaal en stop de gehaktballen met steeds wat ruimte ertussen in de saus. Bestrooi de gehaktballen met wat extra geraspte kaas en zet de ovenschaal ca. 45 minuten in de oven tot de gehaktballen bruin en gaar zijn en de saus ingedikt is.
Meng alle ingrediënten voor de salsa in een kom en breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktballen met de saus en de koriandersalsa. Lekker met rijst.