Bereiding
Geen saaie boterham voor jou vandaag. We gaan voor ontbijtmuffins Mexicaanse stijl!
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Vet een muffinvorm in met olie.
- Klop de eieren, de zure room en de melk in een kom tot een glad mengsel. Voeg de lente-ui, 5 jalapeño’s in stukjes, de limoenschil en de maïs toe en meng goed door elkaar. Spatel als laatste de polenta, de bloem, het bakpoeder, het zout en ¾ van de cheddar erdoorheen.
- Verdeel het muffinbeslag over de muffinvorm. Verdeel de overige cheddar eroverheen. Snijd de overige jalapeño in stukjes en verdeel eroverheen. Bak de muffins 12-15 minuten in de oven tot de muffins gaar, goudbruin en gerezen zijn.
- Meng ondertussen voor de limoenyoghurt de yoghurt, de limoenschil en het limoensap. Haal de muffins uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen op een rooster. Serveer de muffins met de limoenyoghurt om te dippen.
Per portie: ca. 139 kcal
5 g eiwit | 5 g vet | 17 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson