Mexicaanse ontbijtmuffins
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Vet een muffinvorm in met olie.
Klop de eieren, de zure room en de melk in een kom tot een glad mengsel. Voeg de lente-ui, 5 jalapeño’s in stukjes, de limoenschil en de maïs toe en meng goed door elkaar. Spatel als laatste de polenta, de bloem, het bakpoeder, het zout en ¾ van de cheddar erdoorheen.
Verdeel het muffinbeslag over de muffinvorm. Verdeel de overige cheddar eroverheen. Snijd de overige jalapeño in stukjes en verdeel eroverheen. Bak de muffins 12-15 minuten in de oven tot de muffins gaar, goudbruin en gerezen zijn.
Meng ondertussen voor de limoenyoghurt de yoghurt, de limoenschil en het limoensap. Haal de muffins uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen op een rooster. Serveer de muffins met de limoenyoghurt om te dippen.