Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mexicaanse pastaschotel met gestoofd rundvlees

Mexicaanse pastaschotel met gestoofd rundvlees

  • Eenvoudig

  • ca. 4 uur bereidingstijdca. 4 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de salsa

Bereiding

  1. 1. Leg de anchopeper in een kommetje, schenk er kokend water overheen en laat ca. 15 minuten trekken. Giet af en laat goed uitlekken. Verwijder de zaadjes en het steeltje en hak de peper fijn.

  2. 2. Verhit intussen de olie in een vuurvaste ovenschaal en fruit er de ui 5-6 minuten glazig in. Voeg de knoflook en de chipotlesaus toe en bak al roerend enkele minuten tot het lekker gaat ruiken. Voeg de specerijen en het vlees toe en bak ca. 1 minuut tot het lekker begint te ruiken. Voeg de tomatenblokjes, de bouillon, de anchopeper, zout en peper toe. Stoof het geheel 3-3,5 uur afgedekt op laag vuur tot het vlees heel zacht is. Roer het om het uur door zodat het niet aankoekt aan de bodem. Voeg een scheutje water toe als de saus te veel inkookt.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Voeg als het vlees zacht is de chocolade, de pasta en 300 ml water toe. Bestrooi met de manchego en bak 25-30 minuten in de oven tot het goudbruin is aan het oppervlak en bubbelt.

  4. 4. Meng de ingrediënten voor de salsa (behalve de limoenpartjes) en verdeel de salsa over de pastaschotel. Serveer met de partjes limoen.

Per portie: 531 kcal | 43 g koolhydraten | 37 g eiwit | 22 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Lottie Covell Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)