Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Mexicaanse stamppot met bonen

Mexicaanse stamppot met bonen, cheddar en tortillachips

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Geen fan van Hollandse pot? Probeer dan deze Mexicaanse stamppot!

Bereiding

  1. 1. Doe de aardappels in een pan met koud water en ½ tl zout en breng aan de kook. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.

  2. 2. Verhit intussen 25 g boter in een grote koekenpan en fruit er de ui en de paprika’s ca. 5 minuten in. Voeg de specerij en en zout en peper naar smaak toe en bak ca. 3 minuten verder. Voeg de mais en de bonen toe en verwarm het geheel op laag vuur. Houd warm.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappels met de warme melk en 25 g boter tot een grove puree. Schep het paprika-bonenmengsel en de helft van de zure room door de puree. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel er de stamppot over. Bestrooi met de cheddar en bak ca. 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.

  4. 4. Verdeel de stamppot over borden en garneer met de tortillachips, de overige zure room en de lente-uitjes.

Per portie: 674 kcal | 79 g koolhydraten | 19 g eiwit | 29 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)