Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Baby aubergines mezze

Mezze van geblakerde baby-aubergine

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Voor 8 stuks

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de aubergines met 2 el olijfolie en bestrooi royaal met zout en peper. Verdeel ze over een met olie ingevette bakplaat en bak 20-30 minuten in de oven tot het vruchtvlees zacht en door en door gaar is. Eventueel kun je de aubergines ook op indirecte hitte op de barbecue garen. Dek de aubergines af met aluminiumfolie om ze warm te houden en door te laten garen.

  2. 2. Schenk wat olijfolie in een grote koekenpan. Bak er de couscous in 2-3 minuten goudkleurig in. Voeg de groentebouillon toe en kook de couscous in 10-15 minuten zacht. Roer de helft van de citroenschil en het citroensap erdoorheen. Laat afkoelen en roer er het grootste deel van de munt en het grootste deel van de dille doorheen.

  3. 3. Meng de hummus met de yoghurt en de overige citroenschil en het overige citroensap. Verdeel de hummusyoghurt over 8 borden. Beleg met de couscous en de geroosterde paprika. Leg de aubergines erbovenop en besprenkel met wat van de granaatappelmelasse. Verdeel de feta en de pijnboompitten eroverheen. Besprenkel met de overige granaatappelmelasse en de overige munt en dille. Geef er de pita’s bij.

Per portie: 597 kcal | 60 g koolhydraten | 20 g eiwit | 30 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amber De Florio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (7 stemmen)