Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Michèlle bakt beste feestbrood

Michèlle bakt beste feestbrood

  • Uitdagend

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voeg de gist en zout, ieder aan een andere kant, toe aan het meel. Kneed met het water en de gesmolten boter tot een soepel en elastisch deeg. Dit duurt ongeveer 12-15 minuten met de hand. Laat rijzen op een warme plek tot het verdubbeld is in volume, ongeveer 1 uur.

  2. Week de rozijnen in de rum en 2 el water.

  3. Ontpit de dadels. Maal de dadels met het amandelmeel en agavesiroop tot spijs. Zet weg tot gebruik.

  4. Als het deeg gerezen is, sla het deeg terug en verdeel het in twee porties.

  5. Giet de rozijnen indien nodig af. Kneed door de helft van het deeg de rozijnen, cacao en kaneel. Dit is het ‘donkere’ deeg.

  6. Rol van de helft ‘licht’ deeg een rechthoek van ongeveer 25x35cm. Rol van het ‘donkere deeg’ een net iets kleinere rechthoek. Rol het spijs tot een worst, net iets korter als het deeg.

  7. Leg het lichte deeg onderop, het donkere deeg daarbovenop en rol hier even met de deegroller overeen. Leg het spijs op een van de korte uiteinden. Rol het geheel op en vouw de eindjes dicht. Maak eventueel de bovenkant iets vochtig met water en plak er wat amandelschaafsel op.

  8. Leg op een bakplaat en laat ongeveer 30 minuten rijzen.

  9. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  10. Bak het brood 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot het hol klinkt.

  11. Laat volledig afkoelen voordat je het serveert. Als je het brood doormidden snijdt, is er een spiraal zichtbaar rondom het spijs.

 Ik bak geweldig, jij trouwens ook

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)