Lees verder onder de advertentie
Miele e ricotta (honing en ricotta)
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hete lucht: 150°C / gas: stand 2). Wrijf de ricotta door een fijne zeef. Splits 3 eieren. Kluts de eidooiers met 2 eieren en roer er de honing, de marsala, de kaneel en de nootmuskaat doorheen. Roer de ricotta erdoorheen.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het ricottamengsel. Schep het beslag in een ingevette ovenschaal of taartvorm (ca. 26 cm Ø) en bak het geheel ca. 30 minuten in de oven.
Snijd de citroen in partjes. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. Serveer de honing-ricottakoek met de partjes citroen en wat honing. Strooi er het amandelschaafsel overheen.
Lees verder onder de advertentie