Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Miele e ricotta (honing en ricotta)

Miele e ricotta (honing en ricotta)

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hete lucht: 150°C / gas: stand 2). Wrijf de ricotta door een fijne zeef. Splits 3 eieren. Kluts de eidooiers met 2 eieren en roer er de honing, de marsala, de kaneel en de nootmuskaat doorheen. Roer de ricotta erdoorheen.

  2. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het ricottamengsel. Schep het beslag in een ingevette ovenschaal of taartvorm (ca. 26 cm Ø) en bak het geheel ca. 30 minuten in de oven.

  3. Snijd de citroen in partjes. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. Serveer de honing-ricottakoek met de partjes citroen en wat honing. Strooi er het amandelschaafsel overheen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)