Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Cover voor Miele e ricotta (honing en ricotta)

Miele e ricotta (honing en ricotta)

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hete lucht: 150°C / gas: stand 2). Wrijf de ricotta door een fijne zeef. Splits 3 eieren. Kluts de eidooiers met 2 eieren en roer er de honing, de marsala, de kaneel en de nootmuskaat doorheen. Roer de ricotta erdoorheen.

  2. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het ricottamengsel. Schep het beslag in een ingevette ovenschaal of taartvorm (ca. 26 cm Ø) en bak het geheel ca. 30 minuten in de oven.

  3. Snijd de citroen in partjes. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. Serveer de honing-ricottakoek met de partjes citroen en wat honing. Strooi er het amandelschaafsel overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Lees verder onder de advertentie