Millionaire’s ontbijtkoek
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Bekleed een bakblik (ca. 20×20 cm) met bakpapier. Beleg de bodem van het bakblik met de plakken ontbijtkoek. Snijd een paar plakken in smallere stukken om het geheel passend te krijgen. Zorg dat alles goed aansluit en de hele bodem bedekt is.
Smelt de boter in een pannetje en voeg de kristalsuiker, de basterdsuiker, een snuf zout en de gecondenseerde melk toe. Zorg dat de boter helemaal is gesmolten en breng het geheel al roerend zachtjes aan de kook. Let op: blijf continu roeren. Zet het vuur laag en verhit al roerend verder tot er een mooie, dikke karamel ontstaat. Haal de pan van het vuur.
Schenk de karamel over de ontbijtkoek en verdeel hem met een spatel gelijkmatig eroverheen. Klop de luchtbellen eruit door met het bakblik op het aanrecht te tikken. Zet het bakblik minimaal 1 uur in de koelkast om het geheel op te laten stijven.
Smelt de chocolade samen met de kokosolie au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met zacht borrelend water). Schenk de gesmolten chocolade over de karamel en spreid gelijkmatig uit. Klop de luchtbellen eruit door met het bakblik weer op het aanrecht te tikken. Zet het bakblik in de koelkast en laat het geheel nog minimaal 2 uur opstijven.
Haal het bakblik uit de koelkast en snijd de millionaire’s ontbijtkoek in vierkantjes. Bestrooi met wat grof zeezout.