
Millionaire’s shortbread
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
10 minuten wachttijd10 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 140 °C (hetelucht) of 160 °C (boven- en onderwarmte).
Meng voor het shortbread de bloem met de boter, suiker en het zout. Wrijf met je vingers de boter door de bloem totdat het een kruimelig mengsel is. Bekleed de bakvorm met bakpapier, kiep het kruimelmengsel erin en druk het stevig aan. Bak 30 minuten af in de oven tot het licht goudbruin kleurt. De shortbreadlaag is zacht wanneer het de oven uit komt, dit hardt uit nadat het is afgekoeld. Laat het shortbread helemaal afkoelen voordat de volgende laag
erop gaat.Verhit voor de karamellaag de gecondenseerde melk, boter, basterdsuiker en het zout op laag vuur in een steelpan. Begin,
wanneer de boter en suiker zijn gesmolten, met constant doorroeren totdat het een dik mengsel is, dit duurt zo’n 5 tot 8 minuten. Giet de karamel over de koude shortbreadlaag en laat helemaal afkoelen
in de koelkast.Verhit voor de chocoladelaag de pure chocolade met de boter au bain-marie in een kom en meng totdat de boter is gesmolten. Verhit de witte chocolade apart, dit kan in de magnetron met 20 seconden per keer totdat de chocolade goed gesmolten is.
Giet de pure chocolade over de koude karamellaag en verdeel dan de witte chocolade eroverheen. Trek met een mes mooie
swirls door de witte en pure chocolade. Laat ook weer helemaal afkoelen en snijd dan in 16 porties.Serveer het millionaire’s shortbread rechtstreeks uit de koelkast, bewaar maximaal 3 tot 4 dagen.
Zoet deeg
€ 28,99