Mincepies met filodeeg en noga
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Roer de gesmolten boter, de kaneel, de nootmuskaat en de kardemom door elkaar. Vet een muffinbakblik met 12 holtes in met een deel van het botermengsel.
Meng het mincemeat met de amaretto, de sinaasappelschil en de noga.
Snijd het filodeeg in vierkantjes die net iets groter zijn dan de holtes van het bakblik. Het is niet erg als sommige stukken ongelijkmatig zijn – die kun je ook gewoon gebruiken
Je hebt per holte van het bakblik 3 vierkantjes filodeeg nodig. Leg de eerste laag vierkantjes in de holtes en bestrijk met wat van het boter mengsel. Leg de tweede laag filodeeg erop en bestrijk ook met boter. Herhaal met de derde laag filodeeg en draai elk vierkantje een beetje, zodat je een stervorm krijgt. Druk het filodeeg voorzichtig in de holtes zodat ze goed vast plakken aan het bakblik. Als je onregelmatige vormen hebt kun je ze laten overlappen om de holtes te vullen
Vul elk filodeegbodempje met 1½ el van het mincemeatmengsel en bak 15-20 minuten in de oven, tot de mincepies goudkleurig zijn en bubbelen.
Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen in het bakblik. Neem met een paletmes de mincepies voorzichtig uit de vorm. Laat helemaal afkoelen op een rooster. Bestuif met poedersuiker en serveer.