Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mini-koffiecrème-brûlées

Mini-koffiecrème-brûlées

In samenwerking met WMF
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de slagroom in een pan met de koffiebonen maar laat niet koken. Neem van het vuur en laat nog ca. 15 minuten trekken. Roer de eidooiers los met de suiker en een snuf zout. Verwarm de oven voor (elektrisch: 130°C / hetelucht: 110°C).

  2. Zeef de room en roer het dooiermengsel erdoorheen. Vul de ramekins met het mengsel en zet ze in een braadslee. Vul de braadslee met een laagje heet water en zet het geheel voorzichtig in de oven. Bak de crèmes in ca. 40 minuten gaar. Tik zachtjes tegen de bakjes aan; de crème moet in het midden nog een beetje wiebelig zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen. Dek de bakjes af met folie en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

  3. Bestrooi de crème met een laagje rietsuiker en karamelliseer met een gasbrander tot een krokant laagje. Serveer direct.

Per portie: 263 kcal | 15 g koolhydraten | 1 g eiwit | 23 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen Styling: S’usi Gastro Studio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)