Bereiding

  1. Kneed van 125 g bloem, 50 g boter, de suiker, een snuf zout en 1 ei een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en verpak het in vershoudfolie. Leg ca. 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet de taartvormpjes (ca. 10 cm Ø) in met een beetje boter en bestuif ze met bloem. Rol het deeg uit tot een plak (ca. 5 mm dik) en steek er cirkels van ca. 15 cm Ø uit. Bekleed er de taartvormpjes mee en snijd overtollig deeg weg.
  3. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bekleed het met bakpapier. Vul de vormpjes met bakbonen en bak het deeg 15-20 minuten in de oven.
  4. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Smelt 50 g boter in een pan en roer er de stroop, het vanillemerg en de basterdsuiker doorheen. Neem van het vuur en laat even afkoelen.
  5. Klop 1 ei los en roer hem door het stroopmengsel. Neem de taartvormpjes uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Verdeel de pecannoten over de deegbodems. Schenk er voorzichtig het stroopmengsel overheen en bak de taartjes 35-40 minuten in de oven. De vulling mag nog een beetje zacht zijn.
  6. Laat de taartjes ca. 10 minuten in de vorm afkoelen. Neem ze uit de vormpjes en laat verder afkoelen op een taartrooster. Bestuif de taartjes voor het serveren met poedersuiker. Lekker met slagroom.

Foto’s: foodies